Welcome to Café 't Mandje's Blog

Background picture blog by Fridtjof Versnel ©

Besides Google+, Facebook, Twitter, LinkedIn, Feest.je, Foursquare and our own website www.cafetmandje.nl this blog will be yet another source of information about our famous little bar.
On the above social media we'll also be posting promotions: secret passwords for free drink, quiz about the bar's history, etc.

maandag 25 juli 2011

Wie wordt Eerste Minister van Eerste Hulp bij Onderwijs? GayPride 5 aug 20.00 uur

Eerste Hulp Bij Onderwijs: Alles is liefde!
5 augustus van 20.00- 22.00 uur
Podium Café ‘t Mandje, Zeedijk 63 in Amsterdam

Als Café ’t Mandje en Frau Antje van het Verkeerde Kantje Dolly Bellefleur brengen wij iedere Gay Pride ter lering en vermaak een serieus onderwerp onder de aandacht van het publiek. Organiseerden wij vorig jaar een Lokhomoverkiezing (n.a.v. toenemend anti-homo geweld) dit jaar gaan wij op zoek naar personen die Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt E.H.B.O. dat wil zeggen Eerste Hulp Bij Onderwijs willen verlenen op het gebied van seksuele voorlichting. Dat blijkt namelijk hard nodig!

Wie spijkert Minister Marja van Bijsterveldt bij?
In 2009 werd de motie Pechtold in de Tweede Kamer aangenomen waarbij scholen worden verplicht voorlichting te geven over homoseksualiteit. Minister van Onderwijs Marja van Bijstervelt weigerde tot nu toe de motie uit te voeren. Op 28 juni van dit jaar stemde de Tweede Kamer voor de tweede keer in drie jaar tijd over een motie om op scholen voorlichting over homoseksualiteit te geven. Opnieuw is de motie aangenomen. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat geen of gebrekkige voorlichting leidt tot onbegrip, discriminatie, sociale uitsluiting en geweld. Ook nu lijkt de minister deze motie naast zich neer te leggen.

Onbegrijpelijk want de cijfers over de problematiek van homojongeren liegen er namelijk niet om:
- de helft van de leerlingen vindt dat je op school beter niet kan vertellen dat je homo bent
- één op de acht jongens verbreekt de vriendschap met zijn beste vriend als die homo zou zijn
- de helft van de homoseksuele jongeren heeft zelfmoord overwogen
-het aantal zelfmoordpogingen van homojongeren is vier keer zo groot als dat van heterojongeren
- driekwart van de homojongeren wordt weleens gepest of in elkaar geslagen
En dan hebben we het alleen nog maar over jongeren die hómoseksueel zijn…

Wie wordt de winnaar van Eerste Hulp Bij Onderwijs?
Laten we al die scholieren die met hun homoseksualiteit worstelen een hart onder de riem te steken. Laten we de minister voor eens en altijd duidelijk maken dat we dit niet tolereren. Kom op 5 augustus naar het podium bij Café ‘t Mandje op de Zeedijk 63 in Amsterdam. Lees de minister op een originele, theatrale en ludieke wijze de les en doe een gooi naar de titel Eerste Minister van Eerste Hulp Bij Onderwijs. Van iedere deelnemer wordt gevraagd om in maximaal 5 minuten de minister te overtuigen dat het bittere noodzaak is de motie uit te voeren. Dat kan in de vorm van bijvoorbeeld een gedicht, lied, speech, donderpreek of een spannende sketch. Wat dacht je van een Sex Masterclass of wellicht een Sex Citotoets? Of misschien vind je soa’s/hiv belangrijke lesstof? Om maar enkele voorbeelden te noemen. Nota bene: doe dat in eenvoudige taal zodat het zelfs voor een minister is te begrijpen!

Aanmelden kan bij Café 't Mandje, of per email tmandje@gmail.com

Ben je niet zo’n held op een zeepkist? Dan is er de mogelijkheid tijdens de verkiezing te twitteren. Gebruik hashtag #EHBOGP en meld je suggesties. Ook deze worden meegenomen in de aanwijzingen voor mw. van Bijsterveldt.

Een deskundige jury, bestaande uit o.a. Dennis Boutkan (COC Amsterdam), Peter van Maaren(schrijver van Mijn meester is een homo), zal de deelnemers beoordelen op de totale presentatie, zowel vorm als inhoud. De winnaar krijgt de titel Eerste Minister van Eerste Hulp Bij Onderwijs, een tien met een griffel en een zoen van juffrouw Dolly Bellefleur.

De belangrijkste ideeën en suggesties worden in een rapport gezet en uiteindelijk aangeboden aan mw. van Bijsterveldt. Want, zoals u van ons gewend bent: we doen dit niet alleen voor de lol.

Veel liefs

Diana van Laar & Dolly Bellefleur

Illustratie: Wilbert van der Steen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten